Göra vinst på huset

4923846-rott-hus-pa-sedel

Ett sätt att få in lite extrapengar är när man säljer sitt hus. I Sverige, tack vare skattesystemet, är det väldigt svårt att göra en stor vinst. Men pengarna du får över har du sedan möjlighet att spara, att investera i företaget, eller använda för att köpa en ny bostad (vilket är det vanligaste, förstås). 

När du bestämt dig för att sälja, måste du hitta en mäklare. Det är en extra utgift men folk som säljer sina hus själv, lyckas oftast inte få samma marknadsföring eller pris som en mäklare kan ge.

Om du vill komma undan så billigt så möjligt, kan det vara en god idé att jämföra mellan flera olika mäklarofferter. Mäklarofferter.se är den största tjänsten i Sverige för att jämföra flera fastighetsmäklare. Tjänsten är gratis och och du förpliktigar dig inte till någonting genom att använda den.

Efter det är det dags att se över vad som kan förbättras i hemmet. När mäklar ska ta bilder är det viktigt att huset är fint och städat. Detta är bilderna som intressenter kommer att titta på för att avväga om de ska be om en hustitt eller inte. Gå också igenom huset och se om det kan förbättras någonstans.

Om du renoverar upp huset och förbättrar standarden, kan du ansöka om att få göra avdrag för kostnaderna du lade ut på renoveringen. Spara kvitton och ta kort under processen för att bevisa förbättringen och renoveringen i sig.

Du kan också göra enklare renoveringar såsom att måla om och tapetsera för att göra huset ”fräschare”. Dessa saker får man sällan avdrag för, men det kan locka fler intressenter.

Efter det är det dags för mäklaren att visa huset, ta hand om köparna och medla mellan köpare och säljare för att få fram de bästa priset för båda parterna.