Starta eget företag

Är du sugen på en ny karriär och att starta upp ett eget företag? Det kan vara skrämmande men otroligt spännande och utvecklande. Det är mycket att tänka på när det kommer till att starta eget och idag kommer vi ta upp lite olika tips när man är i dessa tankebanor.

Att ha en grundidé om vad man vill göra är en förutsättning. Men så länge man har viljan, engagement och drivet är inget omöjligt. Tänk först igenom din livssituation och om detta är något som du rent praktiskt klarar av i dagsläget. Tänk på att det kommer krävas mycket utav dig både mentalt och fysiskt. Du kommer behöva arbeta på olika tider och när företaget kräver det till en början. Ett smart alternativ för dig som vet att du vill driva något eget men vill ha hjälp på vägen och där du vet att det finns stöttning att få är franchising.

Femtiofem är ett företag som erbjuder hjälp inom hushållsnära tjänster och företagstjänster och hos dem kan du ansöka om att bli franchisetagare. Här hittar du mer information om detta. Att köpa ett befintligt företag kan också vara en idé. Här finns det mesta redan färdigt med ett inarbetat företagsnamn, befintliga kunder och omsättning. Om du har en färdig affärsidé är det klokt att börja göra research kring hur det ser ut på den marknaden idag och hur vilka konkurrenter som finns i närområdet. Kontakta gärna arbetsförmedlingen på din ort få stöttning i processen och din planering. Stöd och bidrag finns också att ansöka om här. Om du ska starta ett företag från grunden behöver du tänka igenom saker såsom vad företaget ska heta, vilka tjänster ska du ha, prissättning, marknadsföring och såklart din budget. Val av bolagsform ska också göras. Beroende på vilken bransch du ska vara verksam i finns det också olika lagar, avgifter och skatter. Ta reda på vad som gäller i just din bransch. Lokal behöver också finnas och ska du starta upp själv eller behöver du anlita personal? Det är som sagt en hel del att tänka på men tveka inte att ta hjälp. Lycka till med din verksamhet!