Förbered dig för börsåret 2015

aktiegraf

Det gångna året har varit fyllt med omvärldshändelser som har påverkat börserna. Det politiska läget i både Sverige och omvärlden har visat sig påverka mycket och nu när 2014 börjar ta slut så börjar även förberedelserna för nästa år.

Till att börja med så kan vi lägga lite fokus på det omval som kommer att ske i Sverige, ett val där resultatet troligen kommer ge vågor på börsen. Trots det så räknar experterna med att 2015 kommer bli ett starkt år på många punkter. Men hur ser man då till att utnyttja året så effektivt som möjligt?

Som daytrader är det viktigt att man för det första har koll på när börserna har öppet. Planera dina lediga dagar ut efter de marknader du följer. Vissa föredrar att föra över börsens handelskalender till sina digitala medan andra föredrar att köpa en fysisk kalender. På många sätt kan det kännas mycket mer genuint att använda till exempel en filofax i äkta skin från till exempel Kalenderkungen.se.

Årsskiftet kan även vara en möjlighet att titta på något nytt. Undersök marknader eller branscher som du inte riktigt varit insatt i tidigare, djupdyk ännu mer i dina favoriter och få en ännu större fördel. Gå igenom hur det gångna året har sett ut, hur har den genomsnittliga uppgången sett ut för dig? Är resultatet något du är nöjd med och vad kan du göra för att förbättra det?

Gå igenom de ”missar” du gjort och analysera hur marknadsläget var innan och om det fanns något bättre sätt för dig att tänka på i den situationen. Med allt det gjort så är det dags att börja se fram emot nästa år!